Auton ilmas­tointi­huolto | Turku, Lieto

Puhaltaako autosi ilmastointi lehmänhenkeä? Haiseeko autossasi vanhalta tiskirätiltä?

Auton ilmastointikin kaipaa huoltoa. Järjestelmä kaipaa sekä sisäistä että ulkoista puhdistusta.

Ilmastoinnin huolto suoritetaan ilmastoinnin huoltolaitteella, joka tyhjentää järjestelmästä jäljellä olevan kylmäaineen, erottaa mahdollisen mukana kulkeutuneen öljyn, suodattaa ja punnitsee kylmäaineen, alipaineistaa eli kuivaa järjestelmän, vuototestaa ja täyttää järjestelmään oikean määrän kylmäainetta.

Ilmastoinnin huollon tarkoitus on paitsi saattaa järjestelmä toimimaan taloudellisesti ja tehokkaasti myös poistaa järjestelmään kertynyt kosteus, joka muutoin muodostaa kylmäaineen kanssa reagoidessaan järjestelmää syövyttäviä kemiallisia yhdisteitä.

Ilmastointijärjestelmän ulkoinen puhdistus suoritetaan desinfiointiaineella, joka poistaa höyrystimeen ja ilmanjakoputkistoihin muodostuneet homekasvustot. Ilmastoinnin tuottama ulkoinen kondenssivesi ja auton sisätilojen pöly luovat yhdessä lämpötilavaihtelujen kanssa hyvät olosuhteet homeen muodostumiselle. Ilmastoinnista huokuva tiskirätin haju kertoo desinfiointitarpeesta.

Raitisilmasuodattimen vaihto kuuluu myös ilmastoinnin huoltoon. Raitisilmasuodatin suodattaa ilman, jota sinä autossasi hengität. Ilmastoinnin huoltoa suositellaan noin kahden vuoden välein, raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa vähintään kerran vuodessa.

Ilmastoinnin säännöllinen huolto vaikuttaa myös polttoainetalouteen. Oikea kylmäainemäärä minimoi ilmastointikompressorin käyntiajan ja maksimoi sen hyötysuhteen.

Ota yhteyttä »

Teemme kokonais­valtaiset autojen ilmastointi­huollot ja toi­minnan tarkastukset. Ota yhteyttä ja kysy lisää!