Jakopään huol­lot ja jako­hihnojen vaihdot

Tuo autosi jakohihnan vaihtoon Konepukille Lietoon

Kun vaihdoit autoa, muistitko kysyä, milloin jakopään hihna on vaihdettu? Löytyykö työstä dokumentti, josta selviää, milloin tehty ja missä?

Nykyisissä henkilö- ja  pakettiautoissa käytetään nokka-akselien ohjaukseen joko hihnaa tai ketjua. Pääasiallinen ero kuluttajan kannalta on, että hihnajakopäälle on määritelty tarkka matka- tai aika- perusteinen huoltoväli, ketjujakopäälle ei. Nämä tiedot koskevat siis hihnajakopäitä.

Nykyaikaisessa moottorissa jakopään vaurioituminen johtaa aina vakavaan moottorivaurioon. Siksi on varsin tärkeää olla tietoinen oman autosi jakopään huoltovälistä. Huoltoväli on aina merkki/malli/moottorityyppikohtainen ja se kerrotaan auton huoltokirjassa.

Huoltovälit voivat vaihdella paljonkin eri autovalmistajien tuotteissa, esin 60tkm-180tkm, 4 vuotta-10 vuotta. Huoltovälinä on noudatettava sitä, joka ensin täyttyy, matka tai aika.

Huolto-ohjelman mukainen jakopään huolto sisältää yleensä myös apulaitehihnan/hihnojen vaihdon ja joissain tapauksissa myös näiden kiristin- ja ohjainrullien vaihdon.

Autokorjaamo Konepukki Oy on Gates Tech Partner, koulutettu hihnajakopäiden huoltaja.

Ota yhteyttä »

Vältä moottori­ongelmat ennakkoon ja tuo autosi säännöl­lisesti jakohihnan vaihtoon meille. Ota yhteyttä ja kysy lisää!