Jarruhuollot

Jarrut turvalliseen kuntoon Konepukilla Liedossa

Mitä tiedät autosi jarruista? Sanoiko katsastusmies vuosi sitten, että jarrulevyt ovat lähes loppuun ajetut? Toimivat jarrut eivät ole katsastusviranomaista varten. Ne ovat halpa henkivakuutus niin itselle kuin muille tiellä liikkujillekin. 

Entä milloin jarruja on viimeksi huollettu? Tarjottiinko huollossa jarrunesteen vaihtoa? Jarruneste on hygroskooppista eli se sitoo itseensä vettä, mikä alentaa jarrunesteen kiehumispistettä. Jarrunesteen kiehuminen aiheuttaa taas jarrujen häipymisen.

Jarrunesteen vaihto on monelle autoilijalle tuntematon asia, ja nesteen vaihto saattaa puuttua normaalista huolto-ohjelmasta, jolloin se on ns. lisätyö. Jarrunesteen vaihtoa suositellaan kahden vuoden välein Suomen oloissa, vuoristoisella alueella kerran vuodessa.

Jarrujen huoltaminen ehkäisee myös ennenaikaisia, kalliita korjauksia. Olosuhteet ovat ankarat, korroosio kohtelee kaltoin alustan putkistoja ja jarrujen tekniikkaa. Myös käyttämättömyys tuhoaa jarrut; jarrujen säästeliäs käyttö edesauttaa jarrupalojen ja jarrukenkien jumiutumista. Tämä koskee niin ikään käsijarrua.

Myös ABS-yksiköt voivat vikaantua, häiriöt/viat näkyvät ajonvakautuksessa (ESP) ja saattavat vaikuttaa ajoneuvon muuhun suorituskykyyn. Elektroniikka on (useimmiten) kuitenkin korjattavissa. 

Muista siis tarkistuttaa ja huollattaa jarrut! Sen teet varmimmin meillä, Autokorjaamo Konepukin ammattilaisen käsissä Liedossa. 

Ota yhteyttä »

Vältä viallisten jarrujen aiheuttamat ongelmat ennakkoon ja tuo autosi jarrujen tarkastukseen sekä huoltoon meille. Ota yhteyttä!